Entrevista a Narcís Balaguer de Nitis Designs.
Nitis Designs és un estudi de disseny gràfic i comunicació. Va ser una de les primeres empreses que es van establir a Nexes i actualment és la que hi porta més temps en actiu.
Ets l’emprenedor que portes més temps a Nexes. Com és que et vas decidir a entrar-hi?
Després d’un temps iniciant el meu projecte des d’una habitació de casa vaig entendre que alguns aspectes no podrien progressar. Vaig sentir a parlar de Nexes i del viver d’empreses, i ho vaig considerar l’opció de proximitat més econòmica per fer evolucionar el meu servei.
Quins canvis has experimentat durant aquests 5 anys?
En primer lloc qualitatius per esdevenir llavors quantitatius. Un espai nou per treballar amb un ambient d’aprenentatge i entusiasme ha revertit qualitativament en solucions innovadores per a projectes. Aquests,en part, han esdevingut vehicles de promoció per atraure l’atenció d’una quantitat notable d’interessats fins a convertir-ne un volum considerable en clients.
Per algú que no entengui el que fas, ho pots explicar breument?
— Nitis Designs és un estudi de disseny gràfic i comunicació. Donem forma a les idees dels nostres clients de manera personalitzada perquè considerem cada encàrrec com un projecte únic. Tenim un mètode de disseny propi i una filosofia d’empresa singular que ens permet fer brillar les seves idees. Fem logos, webs, publicitat, disseny editorial i senyalització.
Al final vols que el teu client vengui més, comunicant-ho millor, oi?
Habitualment l’objectiu del client és vendre o vendre més; la comunicació és un recurs per dur-ho a terme. Des de Nitis Designs estructurem la voluntat comunicativa del nostre client mitjançant el nostre mètode de 4 passos: escoltem les seves inquietuds, estudiem les seves idees, executem un projecte original i examinem l’èxit dels objectius plantejats.
Quins obstacles t’has trobat?
El més gran apareix en els moments de molta demanda. Estar preparat per les puntes de feina és decisiu. Quan tens poca feina o fas divulgació de serveis cal no oblidar seguir millorant el teu propi mètode i estructura per ser el màxim d’eficient quan la feina truqui a la porta com una allau. Si cada cop aprens a sembrar millor, inevitablement creixerà l’oportunitat i tindràs el que et mereixes. Llavors tingues les eines preparades!
Quins consells donaries a algú que vulgui emprendre?
És molt freqüent que les persones ens entusiasmem amb alguna fantasia. El desig és un dels motors fonamentals del canvi. El meu primer consell seria que un emprenedor cerqués una idea que el motivés per convertir-la en negoci. El segon consell, que s’atrevís a compartir aquesta idea fins i tot amb desconeguts fins a arrodonir-la. I el meu tercer consell seria que no gastés cap diner abans de planificar el seu retorn.